2009 La NUCÍA (Alicante)

MUNICIPAL

PLAY CENTRE

The site was a parking lot surrounded by a road, next to a sports area with artificial grass. Such conditions led us to conceive a bulging terrain, that met the project’s requirements and formed a natural-artificial vegetal topography. We thus developed an introverted, bunker-like building, to shelter against the hostile environment and prying eyes. We sought to create privacy and camouflage the building in its surroundings, giving it a friendly feel and scale, adapted to a child audience. The functional planning was based on a fishbone pattern, playing with alternating full and empty spaces ultimately offering great interior richness. This allowed the generation of different atmospheres, which would meet the project’s different usage requirements. The concept is directly conveyed by the Space Invaders roof, hinting at the building’s final destination as a children’s play centre, in an era where video games have become prominent.

Program

Social, Rural

State

Built

Client

Generalitat Valenciana

Year of construction

2009

plans